ЧАС РОБОТИ: ПН-ПТ - З 08:00 ДО 17:00, СБ,НД - ВИХІДНІ
Пошук
Каталог
МИ У facebook





Статті

Статті RSS 2.0

Яка дошка для нарізання краще для кухні?

Яка дошка для нарізання краще для кухні?

Дошка для нарізання - незамінний предмет на кухні. У даній статті ми розповімо, як правильно її вибрати і на які характеристики звертати увагу при виборі відповідного інвентарю.

Правила вибору

Хороша дошка для нарізання продуктів повинна:

  •     довго служити;
  •     бути компактна;
  •     мати легку вагу;
  •     зберігати ножі гострими;
  •     не змінювати форму від нагрівання і підвищеної вологості;
  •     не ковзати на столі;
  •     не вбирає аромати їжі;
  •     легко очищатися;
  •     мати стильний дизайн.

Дошка повинна бути не єдиною на кухні

Всі види продуктів на 1 дошці різати не рекомендується. Це суперечить нормам гігієни! Навіть спеціальне покриття не рятує. Якщо обполіскувати поверхню після нарізки продукту, ви витратите багато часу. Практичне рішення - покупка декількох екземплярів:

Сирі м'ясні продукти, як і необроблені рибні вироби, можуть містити бактерії, що несуть хвороби, тому різка овочів для салату на неочищеної дошці, може привести до розмноження мікробів. Після обробки рибної продукції на поверхні залишається запах моря, який не завжди поєднується з іншими стравами. Якщо у вас є окрема дощечка для хліба, то не доведеться мити інвентар перед тим, як порізати хліб.

Матеріали виготовлення обробних дощок: переваги і недоліки

Часто використовуються різні види пластику, скла, деревини, бамбук, рідше - метал, камінь, композиції з декількох видів матеріалу.

Розглянемо їх сильні і слабкі сторони, щоб розібратися, яка дошка для нарізання краще.

Дерево

Дерево - популярний матеріал, який використовується для кухонного інвентарю століттями. З якого дерева вибрати дошку? Виробники випускають дошки з м'якої і твердої деревини.

У м'якої деревини є переваги: низька ціна; не туплять ножі.

Недоліки м'якої деревини - відсутня оболонка для захисту; вбирають запахи. На ній можна різати хлібобулочні вироби, а обробляти м'ясо не варто.

При використанні твердої деревини, такої як дуб, горіх, бамбук відзначаються плюси: тривалий термін служби; стійкість до вологи; екологічність.

Недоліки: висока ціна, потрібно уникати тривалого контакту з водою і нагрівання.

Яка дошка для нарізання краще для кухні?Пластик

Пластикова дошка для нарізання має наступні переваги: доступна ціна; довгий термін експлуатації; різноманіття дизайну.

Недоліки пластикових моделей: ковзає по поверхні столу, ножі стають тупими.

Дошки з пластика найчастіше використовуються для нарізки овочів і фруктів.

Яка дошка для нарізання краще для кухні?Силікон

Силіконова дошка найчастіше виглядає як килимок. Господині люблять використовувати його для маніпуляцій з тестом. Однак міцний і якісний силікон - дороге задоволення. А дешеві дошки рвуться немов занадто сильно розкачане тісто.

Переваги: ​​можна тонко розкачати тісто, компактна і легка, не вбирає запахи

Недоліки: недовговічна, вимагає акуратного догляду.

Яка дошка для нарізання краще для кухні?Скло

Склокераміка або скло має наступні переваги: стійкість до нагрівання, вологи;  різноманіття дизайну, вибір кольору; прогумовані ніжки не дозволяють ковзає по поверхні.

Недоліки скла: б'ється; при різанні видає специфічний скрип; малі розміри; не можна використовувати ножі з кераміки; швидко тупляться ножі.

Яка дошка для нарізання краще для кухні?Інші види дощок

Прогрес і модернізація виробництв торкнулися і побутових виробів, наприклад, дошки для нарізання можуть бути комбінованими:

    що складаються з твердих і м'яких порід деревини;

    виготовленими з дерева з поверхневим шаром з високоякісного поліетилену (для підтримки довгого терміну служби ножів);

    багатошарові дошки, в яких кожен використаний шар можна легко зняти;

    дошки, в основі яких дерево, вкрите еластомером (прогумовані).

Правила догляду

Доглядати за пластиковими, скляними дощечками легко - досить обполоснути водою після використання. Дерев'яний інвентар додає кухні світла, затишку, але за ним потрібно догляд: нові екземпляри потрібно змащувати мінеральним маслом.

Мінеральне масло часто змішують з воском, який додають, як герметик, що захищає від вологи. Поверхня виробу знаходить приємний аромат, поверхня - гладкість. Натирати інвентар потрібно мінімум 1 раз на місяць.


(пусто)
 
НАШІ ГРУПИ

Telegram     Viber


АКЦІЇ!

Список акционных товаров


ТОП ПРОДАЖУ