ЧАС РОБОТИ: ПН-ПТ - З 08:00 ДО 17:00, СБ,НД - ВИХІДНІ
Пошук
Каталог
МИ У facebook





Статті

Статті RSS 2.0

Вибираємо сковороду: 7 найпопулярніших видів

Выбираем сковороду: 7 самых популярных видов

Приготування їжі передбачає використання різного кухонного посуду. Одним із таких предметів є сковорода. За часів нашого дитинства всі сковороди були стандартними, з алюмінію чи чавунної сталі. Сучасні господині мають можливість вибрати свою зручну, красиву та практичну сковорідку. Тим більше що виробники пропонують досить гарний асортимент: з нержавіючої сталі, з чавуну, керамічні, з антипригарним покриттям. Ось вибірка кухонних сковорідок, які найбільш популярні серед покупців.

Выбираем сковороду: 7 самых популярных видов

Чавунна сковорода. Такий матеріал як чавун відомий людству ще з давніх-давен. Їжа, приготована на такій сковорідці завжди смачна, тому, що чавун довго нагрівається, але так само і довго остигає, забезпечуючи ефект томлення. Чавунну сковорідку можна ставити у духовку (тільки без пластикової ручки). Чавун стійкий до механічних пошкоджень і не деформується, але схильний до корозії і чавунна сковорідка має досить велику вагу. Чавунна сковорода універсальна у використанні, підходить для електричних та газових плит. У таких сковорідках виходить дуже смачна та корисна їжа.

Выбираем сковороду: 7 самых популярных видов

Сковороди з титану. Насправді це теж чавунна сковорода, тільки з титановим покриттям. Це покриття створює антипригарний ефект та захищає сковороду від іржі. Титан зберігає всі переваги чавуну, в реакцію з продуктами не вступає, тому можна не побоюватися за своє здоров'я. Титанова сковорода прослужить вам вірою та правдою довгий час. З часом антипригарне покриття сковороди вигоряє через деякий час, варто купити нову сковороду з титановим покриттям або випробувати іншу.

Выбираем сковороду: 7 самых популярных видов

Сковорода із нержавіючої сталі. Нержавіюча сталь це сплав із нікелю, хрому та заліза, не вступає в хімічні реакції продуктами харчування, а це означає, що при приготуванні їжі не утворюються шкідливі для людського організму речовини. Сковорідки з нержавіючої сталі легко миються, навіть лужними засобами. Ідеально підходять для приготування овочів, адже сталь швидко нагрівається та швидко остигає, зберігаючи колір та смак готової їжі. Варто звернути увагу, що сковорода з нержавіючої сталі без антипригарного покриття вимагає рясного мастила жирами. Виробники посуду випускають сковорідки з багатошаровим дном. Усередині такого товстого тришарового дна знаходяться алюміній, мідь або бронза та сталь. Також це не дозволяє деформуватися сковорідці.

Выбираем сковороду: 7 самых популярных видов

Сковороди з алюмінію. Такі сковорідки складні у використанні, миття, зберігання і т.д. Без спеціального антипригарного покриття їх взагалі неможливо використовувати за призначенням, головний плюс – низька ціна та швидке нагрівання. Поводитися з таким посудом необхідно дуже акуратно, щоб не подряпати і не прим'яти, адже алюміній дуже «пластичний» метал. Прослужать довго та надійно тільки сковорідки, виготовлені спеціальним литтям з алюмінію, з антипригарним покриттям усередині.

Выбираем сковороду: 7 самых популярных видов

Мідні сковороди. Мідний посуд був дуже популярний у наших бабусь. Особливо цінувалися мідні тази, навіть передавалися з покоління до покоління. У них готували неповторний смак варення! Сучасні господині рідко використовують мідні сковороди на своїх кухнях, якщо не є поціновувачами антикваріату. Їжа в таки сковородах готується швидко, зберігаючи всі корисні речовини. Але мідь вимагає дбайливого ставлення та постійного чищення спеціальними засобами, щоб уникнути окислення.

Выбираем сковороду: 7 самых популярных видов

Тефлонова сковорода. Тефлон це спеціальне полімерне покриття, яке наноситься на сталь чи алюміній. У рекламних роликах говориться, що це диво сковорода, що готує без жиру. Це звичайно так, тільки з ними треба поводитися правильно, а саме не перегрівати, не використовувати металеві лопатки, не стукати по ній, не використовувати абразивні засоби для чищення. Існує багато різних спірних думок, що пошкоджена сковорода може завдати шкоди здоров'ю людини. Складно сказати так це чи ні, але пошкоджена поверхня тефлонової сковороди  втратить свої антипригарні властивості і готувати в ній стане не так комфортно. Максимальний термін служби антипригарної сковороди від 2 до 5 років в залежності від типу та якості покриття.

Выбираем сковороду: 7 самых популярных видов

Керамічна сковорода. Сковорода з алюмінію або чавуну з нанесенням спеціального керамічного покриття на основі води та піску. Міцний та надійний пристрій для смаження та тушіння смачних страв. Під час приготування продукти рівномірно нагріваються, зберігають усі корисні речовини. Виробники керамічних сковорідок роблять зовнішній бік кольоровим, красивим і практичним. З такою сковородою треба поводитися дбайливо, керамічне покриття не переносить перепаду температур. Не можна мити в холодній воді відразу після приготування та підходить тільки миття руками.

Кожна сковорідка має своє, особливе призначення. Ось, наприклад, чавунна сковорода чудово підійде для приготування смачного плову, овочів WOK, м'яса, пасти з морепродуктами, їжа виходить нежирною, хрумкою та смачною. Продукти при обертальній техніці готування перебувають у постійному русі, тому не пригорають і зберігають свої соковитість та аромат. Для млинців та яєчні знадобиться алюмінієва сковорода з низькими бортиками та товстим дном, млинцева сковорода. Сковорода-гриль нагоді для приготування смачної та здорової їжі, без зміни смаку та структури продуктів. Купити сковорду оптом можна на нашому сайті у спеціальному розділі.

Кілька слів потрібно сказати про аксесуари – ручки та кришки. Дбайливі виробники випускають все окремо. Чавунні та титанові сковороди можна ставити в духовку, тому варто вибирати сковороду зі знімними ручками. Діаметр кришки повинен точно збігатися з діаметром сковороди, щоб їжа готувалася так, як треба.

Яка сучасна сковорода стане надійним помічником у домашніх справах, вибирати вам, тільки варто пам'ятати при використанні, дотримуйтесь інструкцій виробника, тоді вона прослужить вам довго!


(пусто)
 
НАШІ ГРУПИ

Telegram     Viber


АКЦІЇ!

Список акционных товаров


ТОП ПРОДАЖУ